Olive oil poached cod with lentils, chorizo and piperade jus / Bacalhau confitado com lentilhas, chouriço e sumo de piperade.
I "tripped" over this book quite a few times on Amazon, but to tell you the truth, it never appealed much to me.
I dont know if it was the cover or something else, but it was one of those books that I always went... "noooo..."
The Chef, Ash Mair won Masterchef The Professionals (UK) but, either than that, I didn't know much about him.
Well, my opinion changed the day Helena introduced us to the book and when I saw the recipes she was preparing from the book.
That was when I really got interested and started looking for more information about it.
The thing is, I ordered it and I can tell you, is one of my favourites of the moment. Stunning and packed with deliciousness.
For those who love spanish cuisine with a twist, it totally is a "must have".
Thank you Helena for your inspiration and posts!!
And to tantalise your taste buds, I leave you with the first recipe I prepared form the book and it is this fabulous cod cooked in olive oil and surrounded by a delicious combination of lentils, chorizo and piperade and piperade jus.
An absolute stunning combination of flavours and colours.
You can find the english version of the recipe at Helena's blog.
You can find the english version of the recipe at Helena's blog.
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Confesso que sempre que andava na Amazon a ver livros, várias vezes "tropecei" neste livro mas não sei porquê..., não sei se era a capa..., ou o facto de não conhecer bem o Chef..., havia qualquer coisa que sempre me fazia desistir da ideia de o comprar.
Embora o Chef em questão tenha ganho um Masterchef dos Profissionais aqui no Reino Unido, não sabia muito mais sobre ele e então não fiquei nada entusiasmada com o livro.
Ora a minha opinião mudou radicalmente quando comecei a ver as receitas e o post que a Helena fez aqui sobre o livro.
Claro que fui logo pesquisar mais e daí a mandá-lo vir, foi um piscar de olhos.
Só posso dizer que é o favorito do momento e para os amantes de comida espanhola com um twist, é mesmo um "must have".
Para vos aguçar o apetite, aqui vos deixo esta super deliciosa receita, a primeira de muitas que deste livro vão sair, um fabuloso bacalhau confitado e acompanhado pela fantástica combinação de lentilhas, chouriço, piperade (estufado de pimentos) e sumo de piperade.
Recipe / Receita:
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