Olive oil poached cod with lentils, chorizo and piperade jus / Bacalhau confitado com lentilhas, chouriço e sumo de piperade.


I "tripped" over this book quite a few times on Amazon, but to tell you the truth, it never appealed much to me.
I dont know if it was the cover or something else, but it was one of those books that I always went... "noooo..."
The Chef, Ash Mair won Masterchef The Professionals (UK) but, either than that, I didn't know much about him.
Well, my opinion changed the day Helena introduced us to the book and when I saw the recipes she was preparing from the book.
That was when I really got interested and started looking for more information about it.
The thing is, I ordered it and I can tell you, is one of my favourites of the moment. Stunning and packed with deliciousness.
For those who love spanish cuisine with a twist, it totally is a "must have".
And to tantalise your taste buds, I leave you with the first recipe I prepared form the book and it is this fabulous cod cooked in olive oil and surrounded by a delicious combination of lentils, chorizo and piperade and piperade jus.
An absolute stunning combination of flavours and colours.
You can find the english version of the recipe at Helena's blog.

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Confesso que sempre que andava na Amazon a ver livros, várias vezes "tropecei" neste livro mas não sei porquê..., não sei se era a capa..., ou o facto de não conhecer bem o Chef..., havia qualquer coisa que sempre me fazia desistir da ideia de o comprar.
Embora o Chef em questão tenha ganho um Masterchef dos Profissionais aqui no Reino Unido, não sabia muito mais sobre ele e então não fiquei nada entusiasmada com o livro.
Ora a minha opinião mudou radicalmente quando comecei a ver as receitas e o post que a Helena fez aqui sobre o livro.
Claro que fui logo pesquisar mais e daí a mandá-lo vir, foi um piscar de olhos.
Só posso dizer que é o favorito do momento e para os amantes de comida espanhola com um twist, é mesmo um "must have".
Para vos aguçar o apetite, aqui vos deixo esta super deliciosa receita, a primeira de muitas que deste livro vão sair, um fabuloso bacalhau confitado e acompanhado pela fantástica combinação de lentilhas, chouriço, piperade (estufado de pimentos) e sumo de piperade.


Recipe / Receita:

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