First recipe from the "Diva" Nigella Lawson new cookbook, a recipe chosen by my kids of course, and a treat for the Nutella lovers.
I love Nigella Lawson style of cooking and enjoying food and she was one of the cooks/chefs "responsible" for my obsession and passion for food and cooking.
Simply Nigella is Nigella's new cookbook and like all her books, packed full of fabulous and inspiring recipes.
The recipes in this book are more in the "light and healthy mood" lets say, but, saying that, still very colourful and very appetising to make me go to the kitchen to try them.
These brownies are so easy to make and so delicious that you'll find yourself making them more often than you would like to...
ingredients (makes 16 squares):
4 large eggs
pinch fine sea salt
250ml Nutella
1/2 tsp icing sugar
method:
Preheat the oven to 180ºC and line the base and sides of a 20cm square tin with baking paper.
Using a freestanding mixer, beat the eggs with the salt for 5 minutes, or until they are pale and have more than doubled in size.
Put the Nutella into a jug and microwave for 1 minute at 750 watt or until warm and slightly runny.
Stir the Nutella, then pour it in a continuous thin stream onto the eggs, whisking all the time, until the Nutella is fully combined with the eggs.
Pour the mixture into your prepared tin and bake for 17 to 20 minutes, or until a skewer inserted in the middle comes out clean.
Leave to cool completely in the tin and once cool, cut into 16 squares and dust with icing sugar.
__________________
Deixo-vos hoje a primeira receita (escolhida pelas crianças da casa, claro...) testada e aprovada do novo livro da "Diva" Nigella Lawson.
Uma cozinheira que amo de paixão e que foi uma das responsáveis por esta minha paixão pela cozinha e pela culinária.
Simply Nigella é o nome do livro. Um livro um pouco diferente dos habituais livros da Nigella, já que é um bocadinho mais orientado para a cozinha mais saudável, mas não menos deliciosa e inspiradora.
Estes brownies são facílimos de fazer, levam ingredientes que geralmente temos sempre por casa e são tão bons que, caso os testem, difícil será não os repetir vezes sem conta...
ingredientes (para 16 quadrados):
4 ovos grandes (L)
uma pitada de sal fino
250ml Nutella
1/2 colher chá de açúcar em pó
preparação:
Aquecer o forno a 180ºC e forrar com papel vegetal uma forma quadrada com cerca de 20cm.
Na taça da batedeira eléctrica, colocar os ovos e o sal e bater durante 5 minutos, ou até os ovos estarem com uma cor pálida e terem quase triplicado de volume.
Entretanto, aquecer a Nutella por 1 minuto no microondas (potência máxima), ou até esta estar quante e com uma consistência macia.
Batendo sempre, adicionar a Nutella aos ovos, em fio contínuo e consistente, até ambos estarem completamente incorporados.
Deitar a mistura na forma e levar ao forno por 17 a 20 minutos, ou até que um palito inserido no meio saia completamente limpo (atenção para não deixar cozer demais).
Deixar o brownie arrefecer completamente dentro da forma e, depois de frio, cortar em quadrados e polvilhar com o açúcar em pó.
Recipe / Receita:
Comments
Post a Comment